Verrassend veel Israëliërs hebben op de Likud-partij van Netanyahu gestemd waardoor de overleveraar weer premier kan worden en in ruil voor de annexatie van de Joodse settlements een wet zal eisen die hem onschendbaar maakt. Hier op de heuvel ziet de familie een donkere bui aan komen en bereidt zij zich voor op een steeds grotere afsluiting van de buitenwereld. De inschatting is dat het bij de annexatie zal gaan om drie grote gebieden, die rond Jericho, Nablus en Jerusalem. De ToN zal dan onderdeel worden van de gemeente Jerusalem. De grond die nu nog een landbouwbestemming heeft en waarvoor aan de Palestijnse autoriteit geen belasting hoeft worden betaald, zal formeel waarschijnlijk een andere bestemming krijgen met bijbehorend belastingtarief waardoor de familie jaarlijks met een hoge som belast gaat worden. Ook zal het scholencomplex onderaan de heuvel sterk worden uitgebreid met het risico dat ultra-orthodoxe studenten het motto van de familie “We refuse to be enemy” flink op de proef gaan stellen.