Om op verhaal en tot rust te komen nemen we voor een lang weekend onze intrek in het klooster van Abu Gosh. De zusters en paters, die in twee aparte kloosters wonen en vier keer per dag samen bidden in de oude kruisvaarderskerk, leven volgens de regels van Benedictus en delen hun dag in voor gebed, werk en studie. Abu Gosh is een van de twee plaatsen die claimen dat de Jezus zich hier na zijn dood bij de Emmaüsgangers heeft gevoegd en met hen verhalen en brood deelde waardoor hun leven een nieuw perspectief kreeg. De kloosterlingen ontvangen ieder gast alsof zij/hij Jezus zelf is. Twee flessen wijn en een schaal met fruit staan voor ons klaar in de keuken. We laven onze ziel bij het zingen van de getijden en het kuieren in de prachtige tuin, we voelen onze moeheid, en hoeven verder niets dan wat lezen en schrijven.