Na 25 jaar nemen we de laatste weken van 2018 afscheid van het mooie plekje aan de Hydeparklaan.

We hebben er met veel plezier gewoond, veel meegemaakt, huis en tuin op onze manier ingericht en onderhouden, altijd wetend dat we er eens weg zouden gaan.

Het opruimen is een heuse sport: eerst het leegmaken van kelder, schuur en zolder ( waar soms nog dozen te vinden zijn die we 25 jaar geleden meenamen uit Amsterdam) en daarna de werkkamers, de slaapkamers en tenslotte ( na Kerst) de woonkamer en de keuken.

Ieder voorwerp ging door onze handen. We willen veel kwijt, maar waar er mee heen?

Naar de kringloop, naar de kinderen, naar de opslag, naar ons tijdelijke onderkomen, naar de

1-Eurowinkel of naar de stort?

Kerst vieren we met z’n allen in een bijna leeg huis, met de verhuisdozen tegen de muur, met heerlijk eten uit diverse keukens en met een gezamenlijke wandeling over het terrein van Hydepark, waar ook onze kleinkinderen veel herinneringen hebben liggen.

Voor het laatst hier wakker worden met 3 matrasjes om ons bed met slapende kleindochters is een bijzonder en waardevol afscheidsritueel.

Met fantastische hulp lukt het om op oudejaarsdag het huis leeg en schoon te hebben en de sleutels te overhandigen aan de vertegenwoordigster van de PKN en de nieuwe beheerder Adhoc, die tijdelijk de zorg voor het huis op zich neemt, totdat de aanvraag tot rijksmonument is afgehandeld.