De spontane uitnodiging van Jodiens broer Ricolt om de tussentijd tussen Hydeparklaan en het Eemgoed in Zaltbommel bij hem en zijn vrouw Everdien en dochter Emma te komen wonen, verrast ons. Wat een aanbod! Twee kamers maken ze voor ons vrij.

Het huis is groot, een heerlijke tuin, maar samen 1 keuken en 1 badkamer, hoe zal dat gaan?

We nemen het aanbod na enig dubben dankbaar aan, het is een heerlijk idee om tussen onze reizen door een prettige pied-a-terre in Nederland te hebben.

En wat zijn wij gastvrij en ruimhartig ontvangen.

Onze spullen en ook ons bed passen wonderwel in de kamers, en met ons nieuwe Perzische vloerkleed zitten we er warmpjes en kleurrijk bij. We kunnen onze eigen gang gaan èn we komen elkaar tegen in de comfortabele woonkeuken met een super espressoapparaat en dito kookspullen. We lezen er de krant, koken afwisselend, eten samen en wisselen de gebeurtenissen van de dag uit. Kristina, het nichtje van Everdien uit Moskou woont hier ook voor een tijd, nu zij zich voorbereidt op een studie in Nederland. Emma (16) en Kristina (18) maken graag huiswerk aan de keukentafel (zeker als Ricolt de houtkachel daar laat branden), terwijl de poes in de vensterbank ligt te spinnen.